Tag: 5 Boeken die mij het meest zijn bijgebleven

2016 begint al slecht voor mijn reading challenge: ik moet afstuderen, de zolder verven, werken en dan ook nog tijd vinden om te lezen! Dat is bijna onmogelijk helaas, dus geen recensie deze week. Wel weer een leuke boekentag. Eentje die veel rondgaat op Tumblr en Reddit is de top 5 boeken die je bijgebleven zijn. Dit zijn niet alleen boeken die je geweldig vond, maar ook boeken die je saai, raar of eng vond. De eerste tien boeken die in je opkomen, staan in jouw top 5. Dit zijn de mijne.

1. De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl

Ik zat net te googlen welke films er in 2016 uitkomen, en daar stond deze bij. Vandaar dat De Grote Vriendelijke Reus als eerste bij mij op kwam. Blijkbaar komt er een verfilming van dit geweldige boek!

2. Eleanor & Park van Rainbow Rowell

Deze zie ik bij veel mensen op hun lijstje staan. Ik vond dit boek niet heel erg goed, maar op één of andere manier is het me bijgebleven. Ik zit eraan te denken het binnenkort opnieuw te lezen. Zoveel mensen hebben het erover dat ze dit boek geweldig vinden, ik heb het idee dat ik iets over het hoofd gezien heb.

3. Harry Potter en de Order van de Fenix van J.K. Rowling

Uiteraard hoort er een Harry Potter boek op dit lijstje. De Order van de Fenix is mijn favoriet uit de serie, er gebeurt zoveel in dit boek.

kaboompics

4. The Fault in Our Stars van John Green

Nog een boek wat vaak voorbij komt. En terecht, want het is een mooi boek. Het is ontroerend, maar toch met humor. Goed geschreven en erg indrukwekkend.

5. De Timboektoe serie van Carry Slee

Als ik aan boeken uit mijn jeugd denk, kan Carry Slee natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het leesuurtje op de basisschool was het dringen voor de boekenkast om als eerste een boek van Carry Slee te bemachtigen. De Timboektoe serie schoot mij het eerst te binnen, waarschijnlijk omdat dit de laatste Carry Slee boeken zijn die ik gekocht heb.

Voor mijn gevoel vergeet ik heel veel belangrijke boeken die zeker een plekje op deze lijst verdienen, maar regels zijn regels: vijf boeken die het eerst in mij opkwamen.

Welke 5 boeken zijn jou het meest bijgebleven?

 

Iris

Lezen is haar favoriete tijdverdrijf. Via Oh My Book wil ze haar liefde voor boeken delen. Naast lezen studeert ze Communicatie en hoopt ze ooit een boek te schrijven.

6 Reacties

 1. 12 januari 2016 / 07:58

  Nummer 1 weet ik zeker dat is All the bright places! Dan waarschijnlijk: het onmogelijke leven, losing it, 100 gelukkige dagen en Voor jou maar in welke volgorde weet ik niet haha!
  Fleurine onlangs geplaatst…Mijn stageweek bij Chinouk ThijssenMy Profile

  • Iris
   Iris
   Auteur
   13 januari 2016 / 13:14

   Wat een goede lijst. Leuk dat je de tag ook ingevuld hebt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge