Schrijf je nu in voor de #OhMyBookathon 2017

Ja ja, ook dit jaar organiseer ik weer de OhMyBookathon. En vanaf vandaag is de inschrijving geopend. Dus ik zou zeggen waar wacht je nog op?! De readathon vindt dit jaar plaats van donderdag 10 t/m dinsdag 15 augustus en net als voorgaande jaren kun je ook alleen het weekend meedoen mocht je het druk hebben.

Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in en hoop dat het net zo’n succes wordt als voorgaande jaren. Voor diegene die nu denken; huh, wat, OhMyBookathon…?! Dit is wat het inhoudt:

De #OhMyBookathon is een readathon. Mocht er nog geen belletje gaan rinkelen, een readathon is letterlijk vertaald een leesmarathon en is over komen waaien uit Amerika waar al jaren readathons georganiseerd worden. Het is een online event waarbij het de bedoeling is dat je lekker veel leest in een bepaalde tijd. Soms is dat een week, soms een dag en soms een weekend.

Om je tijdens het lezen te stimuleren wordt er online meestal vanalles georganiseerd; leessprints, challenges en er zijn uiteraard ook prijzen te winnen. Het is echt een sociaal event waarbij het social aspect net zo belangrijk is als het lezen. Want wat is er nou leuker dan met héél veel mensen, in dit geval een week lang, te lezen. Op social media zullen we gebruik maken van de hashtag #OhMyBookathon.

Hoewel mensen tijdens zo’n readathon meestal proberen zo veel mogelijk boeken te lezen, gaat het niet om het aantal boeken dat je leest. Het gaat voornamelijk om het leesplezier. Als dat voor jou 1 boek is, prima. Zijn dat er 10, ook helemaal prima. Zolang je er maar plezier in hebt. Natuurlijk is de readathon er ook voor bedoelt om je Reading Challenge een boost te geven.

Heb ik je al overtuigd? Ik hoop het, zo ja dan kun je je hier inschrijven:

Mocht je nou nog meer informatie willen. Er is ook een speciale website helemaal dedicated aan de OhMyBookathon. Daar vind je echt alles wat je moet weten; www.ohmybookathon.nl. Daarnaast heb ik ook weer een Facebook evenement aangemaakt voor de laatste updates. Dus zet je daar ook op aanwezig, dan blijf je zeker op de hoogte!

Ik hoop natuurlijk dat het weer een hele gezellige readathon wordt. Ik hoor het ook graag als je nog ideetjes of tips hebt, dingen die je graag terug wilt zien tijdens de readathon. Let me know! De voorbereidingen zijn nog vol in gang, dus alles is nog mogelijk.

Ga jij meedoen aan de #OhMyBookathon 2017?

Lisanne

Boekenwurm en blogger met een liefde voor thee, Coldplay en avondjes thuis op de bank – met een goed boek uiteraard. Afgestudeerd in journalistiek en tevens blogger op bellamondo.nl

6 Reacties

 1. Nikita
  5 juni 2017 / 09:47

  Natuurlijk doe ik weer mee! Vanaf ik het facebook-evenement zag heb ik me ingeschreven!

 2. Anita te Gussinklo
  5 juni 2017 / 20:08

  Leuk, ik heb me weer ingeschreven.
  Hoop nu meer te lezen dan vorig jaar.

 3. 16 juni 2017 / 16:23

  Super leuk initiatief! Ik doe voor de eerste keer mee. De inschrijving is gedaan en ik heb er zin in 🙂

 4. 20 juli 2017 / 15:11

  Ja leuk! Ik deed dit jaar mee aan mijn eerste readathon van Blossom Books en ben helemaal om. De vakantie is natuurlijk de ideale tijd om lekker veel te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge