Recensie: Winter in New York van Chantal van Gastel

Winter in New YorkIk blijf het maar zeggen maar ik meen het dan ook echt, Chantal van Gastel is een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters. Ze is ontzettend lief en schrijft ontzettend leuk. Mijn hart deed letterlijk een sprongetje toen ze aankondigde dat er een nieuw boek uit kwam.

In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In Een kerstbelofte staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeƫn voor haar toekomst.

bolbutton

Het grootste verhaal wat in het boekje zit gaat over Eloise. Zij vlucht naar New York om haar relatie problemen te ontvluchten. Ze raakt verdwaald in New York als ze aan het winkelen is en vervolgens ligt heel New York plat door een grote sneeuwstorm. Eloise vind New York maar niks en vooral niet de ‘toeristische’ trekjes. Dat vond ik persoonlijk raar, New York is toch gewoon een wereld stad om te zijn!?

WinterInNewYork

Het is een lekker romantisch verhaal en het einde ga ik niet verklappen maar ik denk wel dat je weet hoe het gaat aflopen. De andere verhalen zijn allemaal heel kort, soms iets te kort. Ik had van sommige verhalen graag iets meer gelezen. Het maakt ze absoluut niet minder leuk om te lezen. Dit boekje is echt een goed boekje om de kerst feelings naar voren te toveren. Ik kreeg gelijk zin in een pak sneeuw en een warme chocolade melk.

Een verhalenbundel als dit vind ik ontzettend leuk, net zoals 21 zomers heb ik ontzettend genoten van alle verhalen. Het boekje is lekker om even tussendoor te lezen, onderweg of lekker op de bank voordat je ergens heen moet. Hopelijk komt Chantal snel met een nieuw boek want dit smaakt naar meer.

* Hint hint * Houd vanmiddag zeker de site even in de gaten…

Angelica

Ze hoopt haar passie voor boeken via Oh My Book te kunnen delen, stiekem in de hoop dat mensen nog meer gaan lezen. Ooit hoopt ze nog eens een boek te schrijven. En naast deze blog heeft ze ook haar eigen website: feelthefuture.nl.

3 Reacties

  1. 17 december 2015 / 15:45

    Klinkt als een lekker leesbaar boek door de korte verhaaltjes! Ben heel erg benieuwd. šŸ™‚

  2. 17 december 2015 / 23:45

    Wat ziet de site er leuk uit! Lekker kersttijd. Ik heb dit boek pas ook gelezen. Ik vond de bundel erg leuk, maar ik ben blijkbaar niet zo van de korte verhalen. Ik mis er diepgang.
    Michelle onlangs geplaatst…CHELLESLIFE IN BOOKS: #1 November 2015My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge