Recensie: Shopaholic grijpt in van Sophie Kinsella

skToen ik in het eerste deel van de Shopaholic-serie begon wist ik dat ik meer van Becky wilde lezen. Ik was dolblij toen ik erachter kwam dat er nog veel meer delen waren verschenen, maar dat er uiteindelijk acht delen zouden uitkomen had ik niet verwacht.

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Bovenstaande intro beschrijft precies wat ik van het laatste deel van de Shopaholic-serie vind: ik heb genoten omdat het een Shopaholic boek is, maar daar blijft het bij. Het verhaal is in mijn ogen een beetje te veel van het goede. Shopaholic is al redelijk overdreven door alle avonturen die Becky meemaakt. Maar dit boek slaat alles.

shopaholic

De avonturen die Becky in deel acht meemaakt zijn te bizar en onrealistisch. Er gebeuren dingen, onder andere tussen Suze en Becky, waarvan ik nooit had verwacht dat dat zou gebeuren. Ik bedoel; ze zijn beste vriendinnen, dan doe je zoiets niet! Daarnaast worden er onderwerpen aangehaald waar vervolgens helemaal niets mee gedaan wordt. Becky wil blijkbaar een tweede kindje maar dat wil niet goed lukken. Einde verhaal.

Mijn voorstel is dan ook dat dit het laatste deel van de Shopaholic-serie is. Hoe jammer ik het ook vind dat ik dan echt afscheid moet nemen van Becky en haar vrienden en familie. Maar genoeg is genoeg. Daarnaast zou ik het natuurlijk geweldig vinden als Sophie Kinsella een nieuwe serie gaat schrijven, want haar schrijfstijl is en blijft geweldig.

Dat is tevens ook wat ik goed aan het boek vind. Het is vlot geschreven en onderlinge relaties zijn goed weergeven. Sommige dialogen zijn erg sterk. Daarnaast weet Kinsella als geen ander om in woorden non-verbale communicatie uit te drukken. Hoe knap is dat. Ze weet precies wat ze moet schrijven om je er een gevoel bij te geven.

Al met al is Shopaholic grijpt in een boek die je moet lezen, helemaal als je de eerdere delen ook hebt verslonden. De schrijfstijl van Kinsella is erg fijn, maar het verhaal op zich is in mijn ogen iets te veel van het goede.

7

Barbara

Als klein meisje schreef ze dagboeken vol en was de bibliotheek één van haar favoriete plekken. Naast Oh My Book heeft ze een eigen website: barbarakuiper.nl. En als ze wil ontsnappen uit deze wereld duikt ze in een boek.

5 Reacties

 1. 16 april 2016 / 07:52

  Ik lees echt wisselende recensies maar ik blijf benieuwd na alle delen die ik al heb gelezen

 2. 16 april 2016 / 10:47

  Ik had precies hetzelfde. De schrijfstijl is vanouds, maar de verhaallijn is inderdaad wat ongeloofwaardig. Van mij mag dit ook het laatste boek zijn.

 3. 16 april 2016 / 11:48

  Ik heb ook veel van deze boeken gelezen, maar ben op een gegeven moment afgehaakt. Super leuke schrijfstijl inderdaad, maar soms zo onrealistisch en ik werd het ook wel een beetje beu. Ik vind de cover wel echt prachtig, trouwens!
  Anouk onlangs geplaatst…Gastblog: Vienna over Zoo AntwerpenMy Profile

 4. 16 april 2016 / 15:34

  Ik vond het een heerlijk boek eigenlijk. Al is het wel jammer dat er niet veel meer werd gedaan met die opmerking van Becky dat ze idd graag nog een kindje zou willen.
  Madelon onlangs geplaatst…Film: The 5th WaveMy Profile

 5. 16 april 2016 / 16:08

  Oo gelukkig! Ik las zo veel positieve blogposts dat ik dacht ‘kom op, laat ik Becky toch nog een kansje geven’ en ik vond dit deel verschrikkelijk. Het sloeg echt totaal nergens op! Voor mij is dit echt het laatste Shopaholic deel dat ik heb gelezen ongeacht of er nog een deel uitkomt of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge