Een reading slump waar je u tegen zegt…

De laatste keer dat ik een boek uitlas, was tijdens de OhMyBookathon… Ja, dat was dus augustus. Ik weet niet wat er met me aan de hand is, maar het lukt me maar niet om te lezen. Het lijkt wel alsof ik het verleerd ben. En geloof me, ik heb al menig boek opgepakt, maar na een paar bladzijden haak ik steeds weer af. Ook boeken waar ik gewoon van weet dat ik ze goed ga vinden.

Ik heb in mijn leven al veel reading slumps gehad, maar deze is misschien toch wel de grootste en langstdurende. Sowieso heb ik nog niet zoveel gelezen dit jaar. Ik heb mijn Goodreads reading challenge inmiddels dan ook al teruggeschroeft van 50 naar 30. En of ik dat dan wel haal? Ik betwijfel het. Nou besef ik me ook dat lezen iets leuks moet zijn en dat ik het dus vooral niet moet forceren, maar het irriteert me wel enorm. Want het is niet dat ik niet wil lezen, nee, het lukt gewoon simpelweg niet.

Dan is er nog iets wat een rol speelt in dit verhaal; Netflix. Ik denk dat ik een beetje verslaafd ben aan een serie. Nouja, een beetje. Eigenlijk gewoon héél erg verslaafd – lees: ik heb twee seizoenen gekeken in twee dagen. Good witch heet het, en hier komt zeer binnenkort nog een aparte post over, zo goed vind ik de serie. En ja, laten we eerlijk wezen een serieverslaving helpt niet echt om uit een reading slump te komen.

Toch houd ik hoop. Ik kreeg namelijk gister een boek binnen wat wel eens een doorbraak zou kunnen veroorzaken. Zwartspreuk van Claudia Gray. Ik ben dol op de Firebird boeken van deze schrijfster en ben dan ook heel benieuwd naar ander werk van haar. Dit boek, wat origineel Spellcaster heet, is nu in het Nederlands vertaald en het spreekt me erg aan. Het klinkt mysterieus, met magie en hekserij en ik denk dat dat nou juist is wat ik op dit moment nodig heb, en waar ik op dit moment zin in heb. Dus… fingers crossed dat dit boek dat ook daadwerkelijk voor me gaat doen. De cover is overigens ook weer prachtig. Je kunt binnnenkort zeker een recensie van dit boek verwachten.

Over recensies gesproken. Die heb je de laatste tijd niet heel veel van me gezien. En ook dat valt een beetje samen met het feit dat ik amper gelezen heb. Het valt niet mee om een boekenblog te onderhouden als je zo weinig leest. Stilgezeten heb ik echter niet, ik heb de BOOKMAS lay-out al helemaal af. Een beetje vroeg allicht, maar hé het kan maar alvast klaar zijn toch?!

Feit blijft dat ik ooit weer uit deze reading slump zal komen. Hoe en wanneer? Geen idee. Maar ik hoop dat het heel snel is. Want juist dit seizoen – mijn favoriete ook nog eens – leent zich zo goed om heerlijk weg te kruipen in een goed boek, met natuurlijk een dampende mok thee en een stuk chocolade on the side.

Lisanne

Boekenwurm en blogger met een liefde voor thee, Coldplay en avondjes thuis op de bank – met een goed boek uiteraard. Afgestudeerd in journalistiek en tevens blogger op bellamondo.nl

8 Reacties

 1. 8 oktober 2017 / 16:43

  Geduld, komt allemaal goed. Ik lees in golven, heb in de vakantie tien boeken in tien dagen uitgelezen en ben nu terug naar één boek in een week of zelfs anderhalve week. En dat ik verslaafd ben aan Criminal Minds, waar nu drie ongeziene seizoenen van op Ziggo staan, helpt ook niet 🙂

 2. Tamara D
  8 oktober 2017 / 21:19

  Je komt er wel uit joh! En leuke herfst lay-out met die pompoen!

 3. 9 oktober 2017 / 10:24

  De mijne duurde bijna een jaar 😑. Maar gelukkig ben ik er helemaal uit!

 4. 9 oktober 2017 / 11:18

  Vervelend hé. Ik herinner me nog dat ik vroeger op vrijwel elke blogpost over leesdips zei dat ik er zelf gelukkig nog nooit echt last van gehad. Waarschijnlijk heb ik dat in die periode ooit een keer teveel gezegd want sinds december vorig jaar heb ik er non-stop last van. Ik lees nog wel hoor, maar het gaat veel moeizamer als normaal. Waardoor ik er veel langer over doe en minder makkelijk kan wegduiken in een fictieve wereld. Netflix heb ik niet en eigenlijk kijk ik sowieso amper series (voor Game of Thrones en Supernatural maak ik echter een uitzondering). Bij mij komt die leesdip voort uit het feit dat ik dit jaar meer pijnklachten heb gekregen. Bloggen lukt nog steeds (met minder recensies) maar lezen gaat hierdoor dus veel moeilijker.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogger Vriendenboek #115My Profile

 5. 10 oktober 2017 / 19:05

  Ik hoop dat je snel uit je lees dip komt.. Zou heerlijk zijn als je weer lekker kan lezen met een warm kleedje over je heen en met die thee en chocolade zoals je zei 🙂 Btw geweldige layout! Love it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge