Planning en laatste update #OhMyBookathon

Morgen gaat de OhMyBookathon al van start! Hoe leuk, ik heb er echt super veel zin in. Maar voordat we echt van start gaan, is het eerst nog tijd voor een laatste update met praktische zaken. Allereerst de planning, want die hebben jullie nog van me tegoed:

De planning zal er als volgt uitzien: De readathon gaat van start op donderdag 10 augustus om middernacht. De echte diehards kunnen dus alvast ‘s nachts beginnen, maar het is natuurlijk ook helemaal prima als je ‘s ochtends pas van start gaat.

Iedere dag zal er om 7:00 uur een artikel met een winactie verschijnen op Oh My Book. Vervolgens is het om 11.00 uur tijd voor een leessprint. Een uur lang geen telefoon en geen laptop; oftewel zoveel mogelijk lezen in een uur tijd. Laat vooral even weten hoeveel bladzijden je in dat uur hebt kunnen lezen.

Om 14.00 uur is er een challenge op onze Facebook pagina. Het zou leuk zijn als je meedoet aan de challenges en je resultaat op social media post met de hashtag #OhMyBookathon.

Tot slot is er ‘s avonds om 20.00 uur een tweede leessprint.

Daarnaast zijn er dit jaar drie twitter chats. De eerste is op vrijdag, de tweede op zondag en de derde op dinsdag. Die laatste is gekoppeld aan de leesclub met Duet met jou. De twitter chats zijn om 21.00 uur.

Dus dat is hoe de dagen er een beetje uit gaan zien. Iets anders dan voorgaande edities, zo is de ochtend leessprint bijvoorbeeld een uurtje eerder omdat ik vorig jaar opmerkingen kreeg dat 12 uur niet handig was in verband met de lunch. Ik hoop dat dit fijner is!

Vergeet ook zeker niet de Instagram challenge. Want ook hier zijn prijzen mee te winnen. De ene dag kun je een prijs winnen met de Facebook challenge en de andere dag met de Instagram challenge.

Dit jaar zijn er ook voor het eerst Reading Challenges. Bedoelt om nog wat extra uitdaging te bieden én om het samenstellen van je TBR wat makkelijker te maken. Mocht je nog niet gezien hebben, dit zijn ze:

Ik zou het natuurlijk ook heel tof vinden als je je TBR van te voren nog even deelt. Ik ben heel benieuwd welke boeken jullie allemaal gaan lezen! Natuurlijk is er met deze Reading Challenges ook gedacht aan de leesclub. Duet met jou volbrengt namelijk challenge nummer 2 én 4 (en wellicht nummer 5 als je naam met een D begint). Voor wie Duet met jou ook wellicht wil lezen, het boek ligt inmiddels in de boekhandel en is ook online overal te krijgen.

En kijk, wat is ie mooi hè!

Dan nog een laatste punt. Er is ook dit jaar weer een formulier voor gelezen boeken. Leuk om zo bij te houden welke boeken er gelezen worden en hoeveel bladzijden we met zijn allen verslinden. Ik zou het dus fijn vinden als je na ieder gelezen boek eventje het formulier invult, dat kan hier en ook op ohmybookathon.nl.

Dan rest mij nog een ding te zeggen, héél veel plezier met de OhMyBookathon dit jaar! En mocht je nou nog niet ingeschreven zijn, dit is je laatste kans!

Schrijf je nu nog in!

Lisanne

Boekenwurm en blogger met een liefde voor thee, Coldplay en avondjes thuis op de bank – met een goed boek uiteraard. Afgestudeerd in journalistiek en tevens blogger op bellamondo.nl

5 Reacties

 1. 9 augustus 2017 / 11:22

  Ik heb er zin in, ik hoop dat Duet met jou vandaag binnenkomt 🙂 Ik weet nog niet zeker welke boeken ik allemaal ga lezen, aangezien ik zaterdag naar de stad ga en dan hopelijk nog wat leuke boeken kan scoren!
  Do onlangs geplaatst…Cinder – Marissa MeyerMy Profile

 2. 9 augustus 2017 / 16:53

  Ja, zoveel zin in! Ik hoop ik echt dat ik tussen het leren en werken door heel veel kan lezen!
  Marleen onlangs geplaatst…Boekenbuit juliMy Profile

 3. An boekenvirus
  9 augustus 2017 / 17:23

  Ik heb er zin in! Er zijn nog wel wat activiteiten die ook moeten maar ik ga zeker tijd maken om te lezen deze dagen. De planning is ook om een middagje met z’n tot nu toe 5 samen te gaan zitten om te lezen 😉😁. Veel leesplezier iedereen

 4. 10 augustus 2017 / 03:35

  Ik heb er zin in en lees voor roos in de cover Lobsters van Lucy Ivison en Tom Ellen en voor persoon op de cover in de ban van de wolf van Christine Charliers en voor titel 1 woord gebroken van B.A.Paris voor beginnend met de letter van je naam (Saartje) lees ik sterrenstof voor meer dan 500blz lees ik bibliotheek der zielen (507blz) en voor boek zes duet met jou uiteraard die ik kocht het prachtige fysieke exemplaar, kon het niet laten haha. Ben al begonnen super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge