Kletspraatje: Getting my shit together!

Oké, ik weet dat ik een paar dagen geleden nog een kletspraatje plaatste, maar ik moest gewoon even iets van mij afschrijven. Want weet je wat het is; ik blijf zeggen dat er weer nieuwe artikels komen en dat ik weer volop ga bloggen en al dat soort dingen. Maar ik faal, iedere keer weer. En daar zit ik best wel mee. Dus vanaf vandaag ga ik proberen oprecht een poging te doen om mijn shit together te krijgen. Sorry voor het Engels, maar ik weet even niet hoe ik dit in het Nederlands moet zeggen. Dat is nou het probleem van bloggen in het Engels. Op een gegeven moment raak je er zo aan gewend dat je niet meer weet hoe je bepaalde dingen in je eigen taal zegt. Nee, echt! Soms denk ik zelfs in het Engels. Oh well.. <- Dit bedoel ik dus!

Ik ben gewoon niet zo’n goede planner. Behalve met dingen als de OhMyBookathon en Bookmas, dan lukt het me op de een of andere manier wel. Maar gewoon de alledaagse dingen; daar struggle ik mee. Daarom heb ik zojuist een schema gemaakt in Word, want er moet iets gaan veranderen. Plannen is denk ik key, als je wil zorgen dat je ahead of your game blijft. Dus ik ga proberen een schema te maken zodat het allemaal wat overzichtelijker word en ik eindelijk eens een keer dingen vooruit kan plannen. Ik ben gewoon een enorme uitsteller. Ik doe dingen vaak op het allerlaatste moment en ik raak heel gauw afgeleid. Ik vind dit echt verschrikkelijk aan mezelf, maar ik kan niet ontkennen dat het zo is. Terwijl je toch zou denken dat een aantal blogposts per week makkelijk moet lukken, gezien het feit dat ik op dit moment thuis zit. Het is dus echt tijd voor verandering. Hopelijk lukt het me nu ook echt.

Een ander ding is dat ik natuurlijk twee blogs heb. Nu Chapter 22 live is, merk ik dat ik daar heel erg gefocussed op ben en dat ik daardoor minder tijd aan Oh My Book besteed. Ik zou zo graag willen dat ik mijn tijd evenredig verdeel tussen de twee en dat ik evenveel zin heb om een blogpost te schrijven voor de een als de ander. Want ik heb ook periodes gehad dat ik helemaal into Oh My Book was en maar weinig tijd besteedde aan (destijds) Bella Mondo. Ik weet niet zo goed wat ik hier tegen kan doen. Dus als er iemand is die ook twee blogs heeft, ik hoor graag hoe jij dit doet.

Nu ik toch bezig ben, ik zit er over te twijfelen om mijn Photo Diary’s weer terug te brengen. Goed idee of niet? Ik ben er zelf nog niet over uit, dus ik hoor graag wat je vindt. Ik vond dat soort artikels altijd heel leuk om te maken, maar tegelijkertijd denk ik ook ja je kunt alles toch eigenlijk al op Instagram zien dus het voelt een beetje als dubbele content. On that note, ik wil graag wat nieuwe blogseries en ander soort artikelen gaan brengen op Oh My Book. Dus laat me vooral weten wat voor content je hier graag zou willen zien. Jullie input is heel erg welkom!

Tot dusver dit spontane kletspraatje. Ik ga mijn best doen om te zorgen dat hier weer regelmatig, en ook kwalitatief goede, conten verschijnt. Nogmaals sorry voor alle Engelse woorden en uitdrukkingen. Mijn brein liet me, op Nederlandstalig gebied, even in de steek vandaag.

Geniet van je donderdag!

 

Lisanne

Boekenwurm en blogger met een liefde voor thee, Coldplay en avondjes thuis op de bank – met een goed boek uiteraard. Afgestudeerd in journalistiek en tevens blogger op bellamondo.nl

5 Reacties

 1. 7 september 2017 / 14:57

  Hey Lisanne,
  Ik heb geen twee blogs, maar schrijf wel duizend-en-een dingen voor verschillende opdrachtgevers (ROS, VrijRuiter, werk, freelance opdrachtgevers, Schrijversopleiding, verhalen etc.). De tip van mijn docente aan de Schrijversopleiding: maak twee verschillende bureaus. In jouw geval eentje voor Oh My Book en eentje voor Chapter 22. Zo kun je op elk bureau alles dat je voor die blog nodig hebt op zijn plek laten liggen en kom je meteen in de juiste ‘mood’ als je aan het bureau zit. Kun je meteen fysiek merken of je je tijd evenredig verdeelt. Mogelijk helpt het!

  (Het Engels kan ik helemaal begrijpen. Ik vind het een veel fijnere taal als het op bepaalde uitdrukking aankomt. So to speak.)

 2. 7 september 2017 / 16:01

  Ik heb er zelf ook wel moeite mee. Bij mij ontbreekt het me vaak aan tijd en inspiratie. Maar mijn blog blijf ik zien als een hobby en dat moet gewoon leuk blijven. Dat kan voor jou natuurlijk anders zijn.
  Anneke onlangs geplaatst…Boekrecensie: Woeste hoogten (E. Brontë)My Profile

 3. 8 september 2017 / 08:24

  Plannen, plannen en nog eens plannen. Maar desnoods één planning voor beide blogs. Stel je, wilt dat er in totaal 4 blogs online komen. Kijk dan welke twee wanneer op welke blog komen.
  Of, als je het echt echt echt heel moeilijk blijft vinden; voeg ze dan samen.
  Emmy onlangs geplaatst…Dagboek: Kijk de Death Note film alsjeblieft niet.My Profile

 4. 8 september 2017 / 18:03

  Herkenbaar hoor! Ik heb ook twee blogs en krijg het ook niet altijd rond!
  Heb het op mijn werk de afgelopen maanden echt heel druk gehad dus dan schiet bloggen er al snel bij in. Maar ook bij mij echt wel het doel om weer vaker wat te posten.

  Ik ben niet zo van de agenda’s en planningen etc. (vergeet er gewoon op te kijken), maar wat bij mij nu wel werkt is een Bullet Journal. Om een of andere manier sleep ik die wel steeds mee en ligt hij zowel thuis als op kantoor steeds open naast mijn laptop. Maar goed, wat voor mij werkt, hoeft niet perse voor jou te werken, maar wie weet!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit was augustus: Een droomreis naar Zuid-Afrika en nog meer leuks!My Profile

 5. 10 september 2017 / 15:26

  Met plannen heb ik ook altijd veel moeite ja. Ik schrijf het allemaal wel op, maar op de één of andere manier vind ik toch weer andere dingen om te doen en laat ik mijn planning weer links liggen. Met twee blogs lijkt me dat nog lastiger!
  Lieke onlangs geplaatst…Primark shoplog: Harry Potter en Disney!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge