Inside & Out tag

Het is lang geleden dat ik een tag invulde. Op Blogspot kwam ik de leuke Inside & Out tag tegen, waarmee je je leesgewoontes binnenstebuiten keert. Lees snel verder om te weten of ik chaotisch ben, en wat mijn favoriete leesspot is.

I Inside flap: Is de tekst op de achterflap van een boek te lang of juist te kort?

Dat verschilt heel erg per boek vind ik. Maar vaak vind ik dat er te weinig op de achterflap staat. Soms klopt de achterflaptekst bijna niet met het verhaal, of staat er lang niet voldoende informatie op. Veel achterflapteksten doen de boeken geen ere aan, vind ik.

N New book: Wat voor soort boek heb je het liefst? Audioboek, e-book, paperback of hardcover?

Paperback. Dat leest lekkerder, en matcht beter bij de rest van mijn boekenkast. Ik vind hardcovers hartstikke mooi om te zien, maar het ligt minder fijn in de hand. Audioboeken heb ik helemaal niets mee: ik kan me nooit concentreren op het verhaal.

S Scribble while you read: Schrijf je in je boeken of zorg je ervoor dat ze mooi en netjes blijven?

In schoolboeken schrijf en markeer ik dingen, maar in leesboeken niet! Ik probeer ze zo netjes mogelijk te houden, door er niet in te schrijven of tekenen.

I In your best voice: Wat is je favoriete eerste zin van een boek?

Poeh, wat een lastige vraag. Ik heb geen favoriete eerste zin, maar een zin (of nouja, woord) uit een boek wat ik altijd mooi blijf vinden is “Always” uit Harry Potter. Bijna iedereen weet meteen uit welk boek deze quote komt, erg sterk! En dan nog alle gevoelens die achter deze zin zitten. Een echte favoriet!

D Does it matter: Maakt het uit of de auteur een man of een vrouw is?

Nee, ik heb geen voorkeur. Als ik kijk in mijn boekenkast is toch het grootste deel van de boeken geschreven door een vrouw. Maar ik vind boeken van John Green net zo geweldig als boeken van Veronica Roth. Het gebrek aan mannelijke schrijvers in mijn boekenkast ligt denk ik aan het aanbod: binnen het Young Adult genre zijn immers meer vrouwelijke schrijvers dan mannen.

E Ever read ahead: lees je wel eens vooruit? Heb je wel eens de laatste pagina van een boek gelezen lang voordat je zo ver was?

Ja, regelmatig. En elke keer weer krijg ik er vervolgens spijt van. Meestal als het verhaal te langdradig of spannend wordt, blader ik even vooruit om te kijken of mijn favoriete personage blijft leven. En telkens weer baal ik ervan dat ik dat heb gedaan.

O Organized bookshelves: een opgeruimde boekenkast of een chaos? 

Mijn boekenkast is een gezellige chaos. De boeken staan op serie geordend, maar verder ook niet. Tussen alle boeken staan plantjes en beelden. Aangezien het een kleine kast is en ik veel te veel boeken heb, staan de boeken in stapels in mijn kast. Desondanks ben ik blij met deze chaos!

U Under oath: heb je ooit een boek gekocht, slechts gebaseerd op de cover?

Ja, regelmatig. Maar een mooie kleurrijke voorkant trekt nu eenmaal snel mijn aandacht. Een vaak blijkt dat het ook nog echt een goed boek is!

T Take it outside: lees je liever binnen of buiten?

Buiten! Heerlijk in de hangmat in de tuin, of in de zon. Ik kan niet wachten tot de zomer begint en ik weer heerlijk in de zon kan zitten lezen.

Iris

Lezen is haar favoriete tijdverdrijf. Via Oh My Book wil ze haar liefde voor boeken delen. Naast lezen studeert ze Communicatie en hoopt ze ooit een boek te schrijven.

5 Reacties

 1. 20 maart 2016 / 21:55

  Wat een leuke tag! Ik vind het nadeel aan buiten lezen toch altijd wel dat in de zomer wespen me komen vergezellen 🙁
  Edriënne onlangs geplaatst…Sprookjesachtige boekenMy Profile

 2. 21 maart 2016 / 11:04

  Wat een leuke tag is dit! Ik kan niet wachten tot het weer warm genoeg is zodat ik op het balkon kan lezen.

  x
  Naomi onlangs geplaatst…Lente kriebels tagMy Profile

 3. 24 maart 2016 / 10:36

  Zo’n leuke tag! ik denk dat ik hem binnenkort ook maar eens ga proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge