Gastrecensie: Fantastic Beasts and Where to Find Them van J.K. Rowling

coverAls een echte Harry Potter nerd fan wil ik het liefste alle boeken in huis hebben. Dan kan ik lekker in mijn bezemkast, of gewoon op de bank of in bed, genieten van alle verhalen die je meenemen naar de fantastische wereld van tovenaars, scholen voor de magie en magische wezens. Naast alle delen van de Harry Potter-serie zijn er ook een aantal andere boeken uitgebracht. Hieronder valt ook Fantastic beasts and where to find them. Dit boek is onderdeel van The Hogwarts Library.

As featured in the first year set texts reading list in Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Fantastic Beasts and Where to Find Them is an extensive introduction to the magical beasts that exist in the magical, non-Muggle world. Some of the animals featured in the A-Z you will have already met in the existing Harry Potter books: for example Hippogriff, Flobberworm, Kappa – others you certainly won’t: read on to find out exactly what a Chizpurfle is, or why one should always beware of the sinister Lethifold.. As Albus Dumbledore says in his introduction, this set text book by Newt Scamander has given the perfect grounding to many a Hogwarts student. It will be helpful to all Muggles out there too.. On reading the book you will also find that Harry, Ron and (in one instance) Hermione – couldn’t resist grafittiing the book, and adding their own personal hand-written opinions. 

Ik zat in een behoorlijke leesdip de laatste tijd en was op zoek naar een lekker luchtig boek dat mij hieruit zou halen. Toen viel mijn oog op de mooie Hogwarts Library die ik als echte Harry Potter fan natuurlijk in de kast heb staan. Met de komst van de film Fantastic beasts and where to find them, die later dit jaar verschijnt, was mijn keuze voor een boek snel gemaakt. Fantastic Beasts and where to find them leert je alles over de magische wezens. Veel van deze wezens komen ook in de Harry Potter boeken terug. Hoe leuk is het om te lezen over de Hippogriff, de weerwolf of over de Acromentula: de gigantische spinnensoort waar Hagrid ooit een van in zijn huis had: Aragog. Je komt alles weer tegen en kunt hierdoor sommige delen van de verhalen nog beter plaatsen. Alle beesten hebben een aparte classificatie. Van saai tot zeer gevaarlijk voor zowel zeer ervaren tovenaars als dreuzels. Bij elk wezen staat een uitleg van wat ze doen, wat voor gedrag ze vertonen en of ze de neiging hebben zich aan dreuzels te tonen of niet. Erg leuk gedaan zijn de aantekening van Ron en Harry die op sommige pagina’s zijn toegevoegd.

boek

De schrijfstijl is kort en krachtig. Het is niet echt een lopend verhaal, maar meer een encyclopedie met alle magische wezens. Ondanks dat het niet echt een lopend verhaal is, waande ik mij toch weer in de magische wereld die J.K. Rowling heeft geschapen met Harry Potter. Het boek is absoluut een toevoeging voor de echte Harry Potter fans. Ikzelf ben erg benieuwd naar hoe ze deze encyclopedie samen met het verhaal over het leven van de auteur Newton Scamander samenvoegen tot de mooie film die het lijkt te worden. Tel hierbij op dat Eddie Redmayne, een van mijn favoriete acteurs, de hoofdrol heeft en het kan niet misgaan. Deze film wordt een absolute must-see.

Fantastic beasts and where to find them is een must have/read voor elke echte Harry Potter fan, maar ook voor mensen in een leesdip die wel van een fantasie boek houden. Het is niet een enorme dikke pil. De korte stukjes en toch goede schrijfstijl maken het een gemakkelijk te lezen boek. De toevoeging van een voorwoord geschreven door Perkamentus en de grappige notities van Ron en Harry geven het ook nog net iets extra’s. 

7,5

 

Laura blokje

Barbara

Als klein meisje schreef ze dagboeken vol en was de bibliotheek één van haar favoriete plekken. Naast Oh My Book heeft ze een eigen website: barbarakuiper.nl. En als ze wil ontsnappen uit deze wereld duikt ze in een boek.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge