Epic Reads Tag

Het was al een tijdje geleden dat ik een tag had gedaan, terwijl het hartstikke leuk is om deze in te vullen! Het zet je aan het denken en je herontdekt boeken en schrijvers die je vergeten was. Dus ik ging ik weer rondkijken op Google, en daar kwam ik deze geweldige tag meerdere keren tegen, met heel veel verschillende antwoorden. Tijd om hem zelf eens in te vullen!

 

1. Als je een schrijver en een van zijn/haar fictieve karakters kan uitnodigen voor lunch, wie zou je dan kiezen en wat zouden jullie eten?

Veronica Roth en Four. Tijdens het Best of YA event in Tilburg heb ik Veronica Roth mogen ontmoeten, en het is zo’n aardige en grappige vrouw! Ik denk dat het een geweldige lunch zal worden met haar. En Four, wat een droomkarakter. Zeker als hij het uiterlijk van Theo James heeft. Qua eten zou ik graag de Dauntless cake willen eten, want dat klinkt zo lekker en als we toch in de Divergent sferen zijn.

 

2. Van welk boek zou je graag een prequel willen lezen?

The Fault in Our Stars. Ik ben zo benieuwd hoe het leven van Augustus en Hazel was voordat ze die verschrikkelijke kanker lezen. Ik denk dat er flink wat tissues doorheen gaan als dit boek daadwerkelijk uitkomt, maar hopen dat John Green een prequel uitbrengt.

 

3. Welke twee personages (niet van hetzelfde boek) zouden een goed stel zijn?

Simon Snow uit Carry On van Rainbow Rowell en Hermoine Granger uit Harry Potter van J.K. Rowling. Twee compleet verschillende magische werelden, dat wordt vast heel interessant. Op één of andere manier doet Simon Snow me wel een beetje denken aan Harry Potter. En aangezien Hermoine niet samen met Harry eindigde, krijgt ze misschien wel een kansje met Simon (hoewel Hermoine en Ron een geweldig stel zijn, maar dat terzijde).

IMG_20160129_145536

4. Je komt je favoriete schrijver tegen in de trein en mag maar één zin zeggen: wie is het en wat zou je zeggen?

J.K. Rowling, zonder twijfel. Ik denk dat zij zoveel heeft betekent voor de boeken die wij vandaag de dag lezen! Ik zou haar bedanken voor haar geweldige boeken en de magische Harry Potter wereld. Dat lijkt mij het enige zinnige om te zeggen. Het liefst zou ik haar vragen om nog meer Harry Potter boeken, maar die vraag krijgt ze vast vaak genoeg.

 

5. Welk boek maakte je een lezer en waarom?

Dat is een lastige vraag! Zolang ik me kan herinneren houd ik al van lezen. Letterlijk het eerste boek wat ik las was Jip en Janneke, iets wat bijna elke Nederlander als kleuter las. Ik denk dat alle boeken mij een lezer hebben gemaakt: ze hebben er tenslotte voor gezorgd dat ik bleef lezen, of als het niet leuk was, een ander boek pakte.

 

6. Ohjee, je boekenkast staat in de brand en je kan maar één boek redden! Welke zal dat zijn?

De geïllustreerde versie van Harry Potter en the Philosopher’s Stone. Verreweg het mooiste en meest waardevolle boek in mijn boekenkast. Hoewel ik ook even heb getwijfeld aan de gesigneerde versie van Four die op de plank staat.

 

7. In welke dystopische wereld zou je willen leven en waarom?

Wat een lastige vraag! Een dystopische wereld is meestal niet de meest fijne wereld om in te leven, zoals de naam al zegt. Hoewel de werelden aan het einde van het boek of de serie vaak heel erg verbeterd zijn. Dus als ik moet kiezen, dan de Hunger Games aan het einde van de serie. Als ik het boek lees, zie ik een heel mooi groen landschap voor me, en The Capitol als een mooie stad. Geen vervelende wereld om in te leven dus.

 

8. Wat is het meest epische boek wat je ooit gelezen hebt?

Oke, ik ben zo slecht in het kiezen van een favoriet. Zoiets veranderd regelmatig bij mij, geheel afhankelijk van mijn humeur, het weer en noem maar op. Op dit moment ben ik groot fan van de boeken van Cassandra Clare. Vooral City of Lost Souls was geweldig. Maar morgen kan ik weer een compleet ander favoriet hebben.

Dat was een van de leukste maar ook lastigste tags die ik heb gedaan. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden, dus laat vooral een linkje achter in de comments als je hem hebt ingevuld!

Iris

Lezen is haar favoriete tijdverdrijf. Via Oh My Book wil ze haar liefde voor boeken delen. Naast lezen studeert ze Communicatie en hoopt ze ooit een boek te schrijven.

4 Reacties

  1. 10 mei 2016 / 08:24

    Heel erg interessante tag. Ben best wel jaloers op je meeting met Veronica Roth en gesigneerd exemplaar van Four!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge