Recensie: Een miljoen werelden met jou van Claudia Gray

Alweer het laatste deel in de Firebird trilogie. Een trilogie die voortaan tot mijn favorieten behoord. En ook boek 3, Een miljoen werelden met jou, was weer spot on! Mijn recensies van de eerste twee delen vind je hier: Duizend stukjes van jou & Tienduizend hemels boven jou.

Net als in het vorige boek, begon Een miljoen werelden met jou met een soort recap van wat er eerder gebeurd is. Zó fijn! Ik ben namelijk nogal vergeetachtig en zo is het voor mij gewoon een stuk makkelijker om weer in die wereld en in dat verhaal te komen. Die eerste paar pagina’s waren voor mij dan ook echt een ‘o ja’. Heel erg fijn dat Claudia Gray dit steeds doet.

Booswicht

Wat ik erg tof vond aan dit boek, is dat we kennis maken met een evil versie van Marguerite. Eerder kwam er al een evil Theo en een evil Paul in de boeken voor, maar nu is Marguerite aan de beurt. Dit vond ik erg sterk en ook goed uitgevoerd. Het enige wat ik er minder aan vond is een vertalingsdingetje. Marguerite geeft deze versie van zichzelf uit een andere dimensie de naam ‘Booswicht’. Nou vind ik dat persoonlijk een hele stomme naam. Ik heb dus even opgezocht wat het in het origineel is, en daar heet ze dus ‘Wicked’. Ik snap dat er niet echt een goede vertaling is voor wicked, maar ik denk dat ik het dan gewoon zo had gelaten. Ik ergerde me gewoon heel erg aan de benaming booswicht. Het klinkt een beetje klungelig.

Dat terzijde. Het personage vond ik wel echt heel tof. En ook de mentale strijd die het opleverde bij Marguerite. Ze wil kostte wat kost niet zo zijn als Wicked, maar ze blijft zich maar afvragen of ze toch niet zo is. Dit stukje hebben we natuurlijk eerder gezien bij Paul en ik vond het dus erg goed om dit nu ook te zien bij Marguerite zelf. Zo snapt ze ook beter wat Paul doormaakt.

een miljoen werelden met jou

Realistische dimensies

Ook in dit deel vind ik de verschillende dimensies die aan bod komen weer super goed beschreven. Ze komen echt heel realistisch over en dat is fijn. Ik vond het wederom erg interessant om in de verschillende dimensies te duiken. Zeker in dit boek, omdat alles hier samenkomt.

Een miljoen werelden met jou heeft mij weten te overtuigen. Een mooi einde van een prachtige trilogie. Het leest lekker weg, het is interessant, er gebeurd een hoop en het laat je geen moment los. Een fantastisch boek dus weer van Claudia Gray. Mocht je deze trilogie nog niet gelezen hebben; waar wacht je nog op?

Lisanne

Boekenwurm en blogger met een liefde voor thee, Coldplay en avondjes thuis op de bank – met een goed boek uiteraard. Afgestudeerd in journalistiek en tevens blogger op bellamondo.nl

4 Reacties

  1. 30 september 2017 / 16:04

    Toevallig heb ik vanmorgen het eerste deel van deze serie aan mijn want-to-read lijstje toegevoegd! En nu ik lees dat je enthousiast bent over de hele trilogie, weet ik helemaal zeker dat ik het lezen wil! 😀

  2. 4 oktober 2017 / 17:15

    Leuke recensie! De Firebird trilogie is ook echt een van mijn favorieten! Over de vertaling: ik ben het echt helemaal met je eens. Zelf heb ik de Engelse versie gelezen en ben ik Wicked gewend, maar ‘Booswicht’ klinkt echt totaal niet goed in mijn oren. Je blog is echt heel erg mooi! <3

  3. 1 januari 2018 / 11:11

    Leuke recensie! Nav jouw recensies heb ik deze serie ook gelezen. Het was m’n eerste serie die in het sci-fi genre viel en vond het echt een heerlijke serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge